Brasserie Beeckestijn

Buitenplaats Beeckestijn en haar partners

Buitenplaats Beeckestijn is een historische buitenplaats met allure, die in de 18 de -eeuw aan de duinrand in Kennemerland is gesticht als zomerverblijf van Amsterdamse regenten. Waarom de titel Buitenplaats en geen Landgoed. Een Landgoed was vroeger permanent bewoont en een Buitenplaats puur en alleen als zomerverblijf. Op de Buitenplaats staan een aantal gebouwen, Het Hoofdhuis, Koetshuis-Zuid, Koetshuis-Noord en een Klooster woning. Meer weten over de Buitenplaats? Onze partners Vereniging Natuurmonumenten en Vereniging hebben met enige regelmaat rondleidingen in het huis en door de tuinen. Tijdens de tour ontdekt u de mooiste geheimen en verhalen van de familie Boreel die hier in de 18de eeuw hebben genoten van de groene omgeving.

Vereniging Natuurmonumtenten

Het groen, oftewel de natuur, is in eigendom van Natuurmonumenten. Natuurmonumenten bezit en beheert meer dan 100.000 hectare in Nederland. Zij maken zich sterk voor alle natuur die nog over is en voor de nieuwe natuur die nog gaat komen in Nederland. Voor meer informatie volg deze link.

Lid worden van Natuurmonumenten? Scan de QR-Code voor meer informatie

Hendrick de Keyser Monumenten

Alle gebouwen zijn sinds 2007 eigendom van Vereniging Hendrick de Keyser. Vereniging Hendrick de Keyser zet zich in voor het behoud van architectonisch of historisch belangrijke gebouwen en hun interieur. De vereniging doet dit door panden te verwerven, ze vervolgens te restaureren en te verhuren. Eenmaal verworven panden worden nooit meer afgestaan.
Voor meer informatie volg deze link.

Stichting Vrienden van Beeckestijn

— opgericht 16 juli 1991 — is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor de publieke toegankelijkheid, het behoud en duurzaam beheer van de buitenplaats. Voor meer informatie volg deze link.

Fiets- & wandelroutes

Buitenplaats Beeckestijn kent een prachtige omgeving, reden te meer om te genieten van een wandeling of fietsroute. Via onze partner Natuurmonumenten zijn er diverse routes te vinden. Voor meer informatie kunt u hier terecht.

Ook via route.nl zijn verschillende routes reeds voor u uitgestippeld. U kunt ook zelf routes toevoegen. Klik daarvoor op deze link.

Op de website van VVV IJmuiden Rauw aan Zee zijn ook wandel- en fietsroutes te vinden. Via deze link vind u meer informatie.

Er is een grote parkeerplaats, zo kunt u de wandeling starten en eindigen op Buitenplaats Beeckestijn.

We wensen u veel wandel- en fietsplezier.

Bekijk altijd onze agenda om te zien of Brasserie Beeckestijn geopend is. Buitenplaats Beeckestijn is een officiële trouwlocatie waardoor we met name in de zomer soms besloten kunnen zijn.

Bekijk deze mooie route eens, op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland
Bekijk deze mooie route eens, op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland
Bekijk deze mooie route eens, op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland

Bruidsfotografie

Willen jullie alleen foto's komen maken op Buitenplaats Beeckestijn in de prachtige tuinen of het bijzondere huis? Lees dan via de onderstaande link wat de mogelijkheden zijn. Vereniging Hendrick de Keyser coördineert de fotografie. https://buitenplaatsbeeckestijn.nl/trouwen/