Brasserie Beeckestijn

Wie zijn wij?

Wij zijn Michel en Susanne en sinds oktober 2016 trotse eigenaar van Brasserie Beeckestijn. Al gedurende mijn (Michel) studie, Hotelschool in België, is het mijn droom om ooit een horecaonderneming te starten. In 2016 is mijn droom nog meer aangewakkerd. Echter waar vind ik de geschikte locatie en niet zo maar een horecaruimte maar een gelegenheid met karakter en een geschiedenis? Na enige research bleek Restaurant Beeckestijn te koop te staan, gelegen op de prachtige Buitenplaats Beeckestijn. We zijn een kopje koffie gaan drinken, nieuwsgierig naar de locatie en de mogelijkheden. Daar is ook het hart van Susanne harder gaan kloppen en is de gezamenlijke droom gecreëerd. Michel met zijn expertise op culinaire vlak en Susanne op het gebied van events en daarnaast onze beide ondernemersgeesten maakt dat we deze stap gezamenlijk aandurven.

Door middel van een zeer succesvolle Crowdfund actie is het ons gelukt om onze droom na te jagen. Wat ons niet alleen financieel de mogelijkheid heeft gegeven om deze prachtige locatie over te nemen het geeft ons ook steun dat er veel mensen zijn die in ons geloven.

In oktober 2016 hebben we de sleutel gekregen en zijn we direct overgegaan in een kleine verbouwing waarbij we niet alleen de look & feel hebben veranderd ook de naamsverandering van Restaurant Beeckestijn naar Brasserie Beeckestijn. Vandaag de dag kunnen we zeggen dat we een gezellige Brasserie hebben gecreëerd waar veel mensen zich welkom voelen. Of je hier komt genieten na een wandeling (met de hond) of zin hebt in een lekkere start van de dag, of even komt bijkletsen met vrienden terwijl de kids in het speelhoekje restaurantje spelen, je bent bij ons meer dan welkom als je ook houdt van net dat beetje extra aandacht voor eten en drinken.

Daarnaast is Buitenplaats Beeckestijn een officiële trouwlocatie en genieten bruidsparen van een volledig verzorgde dag inclusief locatie voor de fotoreportage. Koetshuis-Zuid is de evenementen locatie van Buitenplaats Beeckestijn, welke voor diverse doeleinden is in te zetten, denk hierbij aan babyshowers, uitvaartdiensten, condoleances, vergaderingen, workshops, enzovoorts. Wij vinden het belangrijk om de wensen van onze opdrachtgevers te horen tijdens een kennismakingsgesprek, aan ons de uitdaging om deze wensen te vertalen naar een persoonlijke offerte en een onvergetelijke succesvolle dag. Wij zeggen altijd, “we vertellen je niet hoe het moet, we horen heel graag hoe je/jullie het willen”.

Onze droom is begonnen en we hopen samen met onze gasten nog heel lang verder te dromen.
Susanne & Michel

Bewust Beeckestijn

Welkom in onze sfeervolle Brasserie waarin wij de Bourgondische Franse Brasserie in een modern jasje hebben gestoken. Zin in een heerlijke wandeling met het gezin, familie, vrienden of lekker met de hond, dan is Buitenplaats Beeckestijn de plek om lekker uit te waaien of om even heerlijk te wanen in een oase van rust en natuur. Lekker uitgewandeld, wij verwelkomen je graag bij ons binnen of op het (zonnige) terras.

Vanuit de Brasserie kiezen wij bewust voor seizoensgebonden streekproducten. Wij gebruiken zoveel mogelijk groenten, fruit en kruiden uit eigen moestuin. Deze moestuin wordt bijgehouden door onze partner Natuurmonumenten. We hebben daarom bewust een kleine kaart zodat we onze gasten ongeveer elke 6 weken kunnen verrassen met een nieuwe menukaart. En omdat we graag zelf bepalen met welke leveranciers we werken en met welke prachtige producten, hebben we o.a. de beschikking over een eigen tapinstallatie. We kiezen er bewust voor om met zoveel mogelijk lokale leveranciers te werken dat is ook te zien in onze hiernaast. Alleen het huisbier komt uit Limburg, we hebben Gulpener op de tap. Daarnaast hebben we altijd twee seizoensbieren op de tap van lokale brouwerijen. Benieuwd naar onze kaart bekijk deze onder het kopje menu.

Boefjes van Beeckestijn

Als ouders van twee zonen weten we als geen ander dat een gezellige locatie ook de behoefte heeft aan een fijne kinderhoek. Want.... als de kinderen het naar hun zin hebben, hebben de ouders dat ook. Wij hebben een fijne speelhoek gecreëerd waar de kleine chefs kunnen spelen met pluche en houten ingrediënten in het speelkeukentje. Buiten kunnen ze lekker rennen, ravotten en voetballen.
Wat wij zelf ervaren dat er vaak een ongezonde en beperkte keuze is voor kinderen. Zo hebben we speciaal een kidskaart voor de kleine gasten onder de 12 jaar. Op de kidskaart staan mogelijkheden, zoals een broodje appelstroop of pindakaas. Houdt de kleine boef toch meer van zoet, de overheerlijke pannenkoek ontbreekt niet op de kaart. Hebben jullie een kleine Bourgondiër? Alle gerechten van de à la carte kaart zijn ook in een kinderportie te bestellen.

Beesten van Beeckestijn

Het is mogelijk om een prachtige wandeling te maken met de hond, let echter wel op, er is een hondenzonering aangebracht. Zo zijn er delen op de Buitenplaats waar het verplicht is om de hond aan te lijnen klik hier voor meer informatie. Bij de Brasserie houden wij van dieren en daarom zijn honden (mits aangelijnd) van harte welkom bij ons. Wanneer jij geniet van een verfrissend drankje na de wandeling kunnen de viervoeters ook even bijkomen en een slok nemen uit de drinkbakken bij de ingang of de achterdeur. En als jij de keuze hebt gemaakt van één van de gerechten van onze kaart kan de hond niet achterblijven en hebben wij een lekker honden snoepje. Uiteraard wordt deze alleen met toestemming van de eigenaar gegeven. Is het nat buiten? Ook hebben we speciale droogdoeken voor de natte pootjes en vacht bij de ingang liggen.

Buitenplaats Beeckestijn en haar partners

Buitenplaats Beeckestijn is een historische buitenplaats met allure, die in de 18 de -eeuw aan de duinrand in Kennemerland is gesticht als zomerverblijf van Amsterdamse regenten. Waarom de titel Buitenplaats en geen Landgoed. Een Landgoed was vroeger permanent bewoont en een Buitenplaats puur en alleen als zomerverblijf. Op de Buitenplaats staan een aantal gebouwen, Het Hoofdhuis, Koetshuis-Zuid, Koetshuis-Noord en een Klooster woning.

Het groen of te wel de natuur is in eigendom van Natuurmonumenten. Natuurmonumenten bezit en beheert meer dan 100.000 hectare Nederland. Zij maken zich sterk voor alle natuur die nog over is. En voor de nieuwe natuur die er nog gaat komen in Nederland. Voor meer informatie volg deze link.

Alle gebouwen zijn sinds 2007 eigendom van Vereniging Hendrick de Keyser. Vereniging Hendrick de Keyser zet zich in voor het behoud van architectonisch of historisch belangrijke gebouwen en hun interieur. De Vereniging doet dit door panden te verwerven, en ze vervolgens te restaureren en te verhuren. Eenmaal verworven panden worden nooit meer afgestaan.
Voor meer informatie volg deze link.

De stichting Vrienden van Beeckestijn

— opgericht 16 juli 1991 — is een onafhankelijk organisatie die zich inzet voor de publieke toegankelijkheid, het behoud en duurzaam beheer van de buitenplaats. Voor meer informatie volg deze link.